Alahärmän Kisa hallitsi suvereenisti tyttöjen sarjoissa Hopeasommassa Rovaniemellä!

Alahärmän Kisan urheilijat menestyivät upeasti Rovaniemellä pidetyissä Hopeasompa ja Lidl-cupin loppukilpailuissa. Lauantain yhdistetyn kilpailussa saavutettiin viisi mitalia, kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja pronssin.

Tytöt 11 sarjassa Elli Seppänen vei voiton ja Hertta Luoma tuli kolmanneksi. Mäkiosuuden jälkeen Elli lähti hiihto-osuudelle kärjessä ja piti selkeästi sijoituksensa hiihto-osuudella. Hiihto-osuuden nopein oli Taivalkosken Kuohun Leena Rokolampi, nousten hiihdossa toiselle sijalle, ohittaen AK:n Hertta Luoman, joka sijoittui hienosti pronssille.

11-vuotiaiden poikien sarjassa AK:n urheilijat saivat hyvää kokemusta isoista kisoista. Pojat taistelivat urheasti tehden kauden parhaita suorituksiin niin mäessä kuin hiihdossa. Onni Luoma sijoittui lopputuloksissa kolmanneksitoista, Mika Kärkkäinen kuudenneksitoista ja Arttu Heikkilä kahdeksanneksitoista.

Tytöt 13 sarjassa AK:n tytöt ottivat mahtavasti kaksoisvoiton. Mäkiosuuden jälkeen toiseksi sijoittunut Emilia Sorvisto oli hiihto-osuuden nopein ja nousi reiluun voittoon, ohittaen hiihto-osuudelle johdossa lähteneen Lahden Hiihtoseuran Julia Tervahartialan jo hiihdon alkuvaiheissa. Kolmantena matkaan lähtenyt AK:n Pinja Koivisto lähti myös reippaasti matkaan ja nousi toiselle sijalle noin kilometrin hiihdon jälkeen. Kolmanneksi kilpailussa nousi Taivalkosken Annamaija Oinas, joka jäi kovan loppukirinsä ansiosta vain 6 sekuntia hopeamitalista.

Tytöt 15 sarjassa mäkiosuuden jälkeen johdossa ollut AK:n Elli Luoma sijoittui hopealle. Kisan voiton vei Kuusamon Erä-Veikkojen Karoliina Ojala, joka oli hiihto-osuudella reilusti Elliä nopeampi.

Sunnuntain erikoismäen kilpailu oli vielä jännittävämpi kuin edellispäivän yhdistetyn kilpailut. Pojat 11 taistelivat jälleen omalla tasollaan. Kilpailun voiton vei Lahden Hiihtoseuran Tuomas Kinnunen. AK:n pojista Onni Luoma sijoittui 18., Arttu Heikkilä oli 19. ja Mika Kärkkäinen 21. Huomioitavaa on se, että pojat olivat ensimmäistä kertaa K25 mäessä.

Tytöt 15 sarjassa Elli Luoma korjasi voiton kauden parhailla hypyillä. Tytöt 13 sarjan mäkikilpailu oli erittäin tasainen. Ennakko spekulaatioissa viidellä tytöllä oli saumaan palkintopallille. Tasaisessa kilpailussa AK:n Pinja Koivisto venyi hienosti pronssille tehden kaksi tasaista hyppyä. Kilpailun voitosta käytiin erittäin tiukka kilpailu. Voitto ratkesi kahden kymmenyksen erolla AK:n Emilia Sorvistolle. Hopealle joutui taipumaan Lahden Hiihtoseuran Julia Tervahartiala.

Tytöt 11 mestaruuden vei AK:n Hertta Luoma kahdella tyylikkäällä 13 metrin hypyllä. Hopea otti AK:n Elli Seppänen tehden toisella kierroksella kilpailun pisimmän hypyn 13,5 metriä. Alahärmän Kisan saldo viikonloppuna oli viisi kultaa, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Eli kisojen 33 mitalista Alahärmän Kisa vei kolmanneksen. MAHTAVAA!

Kilpailumatkaa sponsoroivat: Härmänliikenne, Trala Oy, KPK korjaamo, Härmä terotus ja konekorjaamo, Härmäseudun osuusmeijeri, Voltipeltikeskus, Voltin väri, Prima-Power Oy ja Härmä kuriiri

Tulokset