Vuokatin HS32 mäen tyttöjen mäkiennätys Karoonmäkeen!

Vuokatissa käytiin 23.1.2016 Lidl-Cupin  viides osakilpailu. Tällä kertaa sää oli suosiollinen myös yhdistetylle.  Yhdistetyn kilpailu käytiin Ski-Cross kilpailuna, missä hiihtäjän kunto ei ole ainoa tekijä menestykseen. Radalla tarvittiin hyvän kunnon lisäksi mm. hyvää tasapainoa, ketteryyttä, rohkeutta ja tietysti nopeutta.  1,4 kilometrin ski-cross radalla oli pujottelua, hyppyreitä, vauhdikkaita laskuja, sakkorinki,  Alpe Cermisin nousu ja Bäkki, missä suksilla piti mennä takaperin.

Alahärmän Kisasta kilpailuihin osallistui ennätyksellisesti 10 urheilijaa.  Lild-Cup sarjoissa mitaleita tuli 11.

Kilpailut aloitettiin T11 sarjalla HS14 mäessä.  Heta Sillanpää sijoittui kolmanneksi 7,5 ja 8 metrin hypyillä. Saimi Luoma oli kisassa neljäs kahdella 7 metrin hypyllä. Kilpailun voiton vei Siilinjärven Minja Korhonen.  Yhdistetyssä Saimi nousi hopealle ja Heta piti kolmannen sijansa. Yhdistetyn kilpailussa voiton vei Puijon Hiihtoseuran kova hiihtäjä Hilla Happonen.

HS14 mäessä käytiin myös P9-vuotiaiden kilpailu, mikä ei kuulunut Lidl-Cupiin. Mäen ja Yhdistetyn voiton vei Ah-Kisan Aku Sillanpää suvereenisti. Akun molemmat hypyt kantoi 8 metriä.

Tytöt 13 sarjassa HS32 mäessä käytiin kisa ”Karoonmäen mestaruudesta”, sairastumisesta johtuen kisa käytiin Ellin ja Hertan välillä. Voiton vei Elli Seppänen parantaen HS32 mäen tyttöjen mäkiennätyksen ensin 25,5 metriin ja toisella vielä 26 metriin! Hopealle sijoittunut Hertta Luoma hyppäsi 21,5 ja 21 metriä. Yhdistetyssä tytöt pitivät sijoituksensa.

Pojat 11 sarjassa HS32 mäessä voiton vei Lahden Hiihtoseuran Tuomas Kinnunen 31 metrin hypyillä.  Alahärmän Kisan Erkki Seppänen sijoittui mäessä yhdeksänneksi 20 ja 19,5 metrin hypyillä. Rasmus Koivisto oli kilpailussa kymmenes 17,5 ja 19,5 hypyillä.  Mäkikilpailussa neljänneksi sijoittui Seinäjoen Hiihtoseuran Tomi Viljanen 25 ja 26,5 metrin hypyillä. Yhdistetyssä Tomi piti sijoituksena.  Erkki nousi Ski-Cross osuuden neljänneksi nopeimmalla hiihtoajalla seitsemänneksi. Rasmus tuli yhdistetyssä yhdeksänneksi.

Pojat 13 sarjassa HS32 mäessä voiton vei Siilinjärven Tomas Kuisma. Ah-Kisan Onni Luoma  hyppäsi 19 metrin hypyt sijoittuen 13. Kilpailun toiseksi tuli Seinäjoen Paavo Romppainen. Yhdistetyssä Onni sijoittui kahdeksanneksi.

Tytöt 15 sarjan kilpailut käytiin HS54 mäessä. Mäkikilpailun voiton vei Kisa Emilia Sorvisto 34,5 ja 36,5 metrin hypyillä. Toiseksi sijoittui Taivalkosken Annamaija Oinas. Pronssia otti Kisan Pinja Koivisto 27 ja 28 metrin hypyillä.  Yhdistetyssä tytöt säilyttivät sijoituksensa.

AK

Tulokset

Yhteistyössä