Räntä- ja mitalisateen sävyttämä kisapäivä Siilinjärven Kuilun mäkikeskuksessa!

Alahärmän Kisan 10 mäkihyppääjää valmentajan ja huoltajien kanssa aloittivat matkan kohti Siilinjärveä aamuvarhaisella. Linja-auto lähti matkaan kello 04.00 Alahärmästä. Yhdessä tehdyn matkan jälkeen vuorossa oli vapaat harjoitukset ennen varsinaisen mäkikilpailun alkua.

Aamusta asti koko päivän jatkunut räntäsade vaikutti hyppyrimäkien ylämäen vauhtiin hidastavasi, mutta siitäkin huolimatta kilpailijat esittivät hienoja ja pitkiä hyppyjä kilpailuissa. T11-sarjassa AK:n Heta Sillanpää hyppäsi hienosti K17 mäessä sijalle viisi, kahdella 10,0 m kantaneella hypyllä. Samassa sarjassa AK:n Saimi Luoma oli 10,5 m ja 9,0 m kantaneilla hypyillä kuudes. Voiton vei Jokilaakson mäkiseuran Julia Äikiä kahdella 13,5 m hypyillä. Yhdistetyn 0,7 km hiihto-osuudella voittoon hiihti Minja Korhonen Siilinjärven Ponnistuksesta. AK:n kaksikko kävi tiukan kamppailun toisesta sijasta. Loppusuoralla kiivaana käyneen kamppailun vei itselleen Heta Sillanpää jättäen Saimi Luoman kolmanneksi kuuden sekunnin turvin.

P11-sarjassa oli K21 mäen kilpailussa mukana AK:sta kolme hyppääjää. Kilpailun voiton vei Kiteen Urheilijoiden Erno Tietäväinen hypäten molemmilla kierroksilla 21,0 metriä. Tomi Viljanen SHS oli puolestaan erinomaisesti toinen kahdella 20,5 m hypyllä. AK:n Rasmus Koivisto hyppäsi 18,0 m ja 18,0 m sijoittuen kilpailun seitsemänneksi. Erkki Seppänen puolestaan hyppäsi kymmenenneksi 15,0 m ja 16,5 m kantaneilla loikilla. Kolmas AK:n edustaja sarjassa oli Aku Sillanpää, joka hyppäsi 12,5 m ja 12,0 m sijoittuen 13. Yhdistetyssä matkaan ensimmäisenä lähtenyt Kiteen Tietäväinen oli omaa luokkaansa nopeilla hiihtoajalla 1,4 km kilpailussa. Seinäjoen Tomi Viljanen säilytti hiihto-osuudella toisen sijan. AK:n kilpailijoista Erkki Seppänen nousi kilpailun neljänneksi nopeimmalla hiihtoajalla yhdistetyn kahdeksanneksi. Rasmus Koivisto oli puolestaan yhdeksäs ja Aku Sillanpää hienosti 10.

Lidl-cupin ulkopuolella hypätyssä poikien K21 mäen voiton vei AK:n Arttu Heikkilä (17,0 m – 17,0 m) ja Onni Luoma oli neljäs (16,0 m – 16,0 m). Yhdistetyssä 1,4 km hiihdossa Onni Luoma nousi nopeimmalla hiihtoajalla kilpailun voittoon. Arttu Heikkilä säesti erinomaisesti ottamalla yhdistetyn toisen sijan.

T13-sarja kilpaili K21 mäestä. Kilpailu sujui AK:n kaksikon hallinnassa. Elli Seppänen vei voiton mäessä molempien kierrosten pisimmillä hypyillä (18,5 m – 19,0 m). Hertta Luoma otti puolestaan toisen sijan ennen Taivalkosken Kuohun Jenna Malista 17,0 m ja 16,5 m leiskautuksilla. Yhdistetyssä tytöillä oli matkana 2,6 km. Ensimmäisenä matkaan lähtenyt Elli Seppänen oli myös hiihto-osuuden nopein ja vei voiton selvästi ennen Hertta Luomaa. TaKun Jenna Malinen otti kolmannen sijan yhdistetyssä.

Siilinjärven K42 mäessä käytiin Hopeasompa kisojen esikisat T15-sarjan osalta. Suomenmestaruuksista ja Hopeasomman paremmuudesta hypätään T15-sarjan osalta samasta mäestä maaliskuun alussa. Pinja Koivisto AK:sta oli kilpailun kolmas 25,5 m ja 26,0 m hypyillä. Voiton vei selvästi tämän talven mäkikilpailuja hallinnut Lahden Hiihtoseuran Julia Tervahartiala 35,5 m ja 34,0 m hienoilla hypyillä. Pinja edelle kiilasi 28,0 m ja 26,0m hypyillä Taivalkosken Annamaija Oinas. Yhdistetyssä tytöillä oli hiihtomatkana 2,6 km. TaKun Annamaija Oinas säilytti sijoituksensa hienolla hiihdolla ja Pinja Koivisto otti toisen sijan. Järjestävän seuran Vilma Meis oli yhdistetyssä kolmas.

P13-sarjan K42 mäessä ei ollut mukana AK:n hyppääjiä, mutta Etelä-Pohjanmaan mainetta ylläpiti hienosti yllä SHS Paavo Romppainen sijoittumalla viidenneksi 38,5 m ja 37,0 m hypyillä.

Seuraavan kerran AK:n hyppääjät kisaavat ensiviikon lauantaina 20.2. Karoonmäessä PowerPark LadyCupin ensimmäisessä osakilpailussa ja Liito-orava cupin Härmän osakilpailussa. Samalla käydään myös kahdesta suurimmasta mäestä joukkuekilpailut.

MS

Tulokset

Yhteistyössä.