Taistelua tuulimyllyjä vastaanko?

Neljäs Lidl-Cup viikonloppu kilpailtiin 4-5.2 Kuopissa ja Sillinjärvellä loistavissa olosuhteissa. Kilpailu viikonloppu oli Karoonmäen kuudelle urheilijalle jälleen varsin menestyksekäs, eikä ollenkaan taistelua tuulimyllyjä vastaan. Siitäkin huolimatta, että kotimäessä ei ole oikeastaan pystytty harjoittelemaan. Lauantaina saimme karoonmäestä käsittämättömiä uutisia. Mäkiä oli jälleen kunnostettu niillä lumen ripeillä mitä taivaalta oli tullut. Pienet mäet oli juuri saatu lähes harjoittelu kuntoon, niin eiköhän jotkut rikolliset olleet käyneet, jos laskemassa mäet piloille. Eli näyttää siltä ette emme harjoitelle kotimäissä myöskään ensiviikolla! Herätys ihmiset! Otamme mielellään vihjeitä liikkeistä Karoonmäen suunnalta lauantai iltapäivältä.

Lauantain kilpailut käytiin pääosin Kuopissa. Ainoastaan tytöt 15 mäkikilpailu ja yhdistetyn mäkiosuus käytiin Siilinjärvellä Kuilun hyppyreillä.  Puijolla kisattiin tyttöjen 11 sarjan mäki ja yhdistetty. Alahärmän Kisan Saimi Luoma sijoittui yhdistetyssä sijalle seitsemän ja erikoismäessä Saimi oli kymmenes.  Saman ikäisten poikien sarjassa K28 mäessä Erkki Seppänen oli yhdistetyssä ja mäessä (hypyt 21,5 ja 21m) sijalla kuusi. Erikoismäessä AK:n Rasmus Koivisto oli lähellä pronssi sijaa ollen neljäs 23,5 ja 22 metriä kantaneilla hypyillä.

Tytöt 13 sarja kisattiin myös K28 mäessä. Siinä AK: Hertta Luoma (23,5 ja 22,5m) vei niukan voiton Elli Seppäsestä (22 ja 23m). Yhdistetyssä Elli nousi voittoon, Hertan ollessa hopealla.

Tytöt 15 sarja kisattiin Kuilun K42 mäessä. AK:n Pinja Koivisto hyppäsi ja hiihti toiseksi kahdella 34 metrin hypyllä.

Lauantain uutisista huolimatta emme lannistuneet. Lähes jokainen urheilija teki kauden parhaat hyppynsä Kuilun hyppyrimäissä. K42 mäessä Pinja Koivisto toi voiton AK:lle hienoilla 36 ja 36,5 metrin hypyillä. Pinja toi voiton myös yhdistetyssä.

K21 mäessä kilpailussa Erkki ja Rasmus tekivät niin ikään kauden parhaat kilpailu suorituksensa. Rasmus hyppäsi 20 ja 19 metrin hypyillä neljänneksi ja Erkki kuudenneksi 18 ja 19 metrin hypyillä. Rasmus jätti myös sunnuntain yhdistetyn väliin flunssan vuoksi. Erkki taisteli itsensä hyvällä hiihdolla itsensä viidenneksi.

T11 sarjan K17 mäen kilpailussa Saimi hyppäsi 10 ja 10,5 metrin hypyillä 11. Yhdistetyssä Saimi taisteli itsenä sijalle seitsemän.

Tytöt 13 sarja oli jälleen menestys. Kilpailun voiton kauden parhailla hypyillään, 20 ja 20,5 metriä, vei Hertta. Elli sijoittui hopealle kahdella 19,5 metrin hypyillä. Yhdistetyssä Elli nousi vahvalla hiihdoilla Hertan ohi.

Viikonlopun saldo 12 mitalia, 6 kultaa ja 4 hopeaa! Mahtavaa!

Tarkemmat tulokset

Lidl-Cup jatkuu viikon kuluttua Jyväskylässä.

AK