Seurayhteistyö tuottaa tulosta!


Mäkihypyn ja yhdistetyn hopeasompa kilpailu käytiin Kiteellä Hutsin mäkiurheilu pyhätössä. Alahärmänkisa osallistui kilpailuihin seitsemän urheilijan voimin. Tytöt 15 sarjassa kilpaili Pinja Koivisto, tytöt 13 sarjassa Hertta Luoma ja Elli Seppänen. Pojat 13 sarjassa Arttu Heikkilä. Tytöt 11 sarjassa edustus oli Saimi Luoman harteilla, sekä pojat 11 sarjassa edustajat olivat Erkki Seppänen ja Rasmus Koivisto.

Lauantain 11.3 yhdistetty

Lauantaina käytiin yhdistetyn kilpailut, joihin urheilijat olivat asettaneet itselleen kovimmat tavoitteet, eikä ollenkaan ilman syytä. Päivästä tulikin varsin menestyksekäs.
Tytöt 15 sarjassa Pinjan mäkiosuus ei mennyt ihan tavoitteiden mukaan, mutta hiihto-osuuden taistelu ja vahva hiihto takasivat Pinjalle tavoitellun mestaruuden. Kilpailussa toiseksi sijoittui Taivalkosken Kuohun Anna-Maija Oinas ja pronssille Siilinjärven Ponnistuksen Vilma Meis.
Tytöt 13 sarjassa taistelu käytiin pohjanmaan mestaruuskilpailuna. Kilpailun voiton vei Vöyrin Alva Thors, hopean nappasi Hertta ja pronssille sijoittui Elli.
Pojat 13 sarjassa, toista kertaa Hopeasompa kilpailuihin osallistunut Arttu Heikkilä teki hyvät suoritukset sijoittuen sijalle 11. Kilpailun voitto meni Jyväskylään Samuli Kankaanpäälle, hopea järjestävän seuran Arsi Tietäväiselle ja pronssi Lahteen Tuomas Kinnuselle.
Tytöt 11 sarjassa Saimi sijoittui tasaisilla suorituksille sijalle 10. Kilpailun voitto meni Siilinjärvelle Minja Korhoselle, hopea Jyväskylään Josefina Kankaanpäälle ja pronssi tuli Vöyrille Elsa Thorsille. Saimi sai myös erityismaininnan. Kilpailujen johtaja valitsi Saimin kilpailujen SYMPPIS urheilijaksi!
Pojat 11 sarjassa tehtiin sitten seura historiaa. Loistava mäki osuus takasi Rasmukselle 4. ja Erkille 6. loistavat asemat taisteluun hyvistä sijoituksista. Päivän nopeimman hiihtoajan saavuttanut Erkki nousikin kilpailussa hienosti neljänneksi ja kauden parhaan hiihtonsa tehnyt Rasmus sijoittui kuudenneksi. Kilpailun voitto mene Siilinjärvelle Juho Ojalalle ja hopeaa saavutti Seinäjoen hiihtoseuran Tomi Viljanen ja pronssin otti Jyväskylän Hiihtoseuran Eeli Keränen.

Sunnuntai 12.3 erikoismäki

Sunnuntain mäkikilpailut käytiin myös erinomaisissa olosuhteissa. Tyttöjen 15 sarjassa ylivoimaisen voiton otti Lahdenhiihtoseuran Julia Tervahartiala, hopealle sijoittui Siilinjärven Vilma Meis ja pronssille Taivalkosken Anna-Maija Oinas. Neljänneneksi tuli seuramme Pinja Koivisto.
Tytöt 13 sarjassa järjestys olis sama kuin yhditetyssä. Vöyrin Alva Thors vei voiton, Hertta saavutti hopean ja Elli pronssin.
Pojat 13 sarjassa voitto meni Lahteen Tuomas Kinnuselle, hopea ja pronssi menivät Jyväskylään Samuli Kankaanpäälle ja Eelis Meriläiselle. Ak:n Arttu Heikkilä sijoittui sijalle 14.
Tytöt 11 sarjassa voiton vei Siilinjärven Minja Korhonen, hopea Vöyrin Elsa Thorsille ja pronssi Jyväskylän Josefina Kankaanpäälle. Saimi sijoittuin tiukassa kilpailussa sijalle kymmenen.
Pojat 11 sarjassa käytiin tasokas kilpailu. Voiton vei Seinäjoen Tomi Viljanen, hopean Siilinjärven Juho Ojala ja pronssin Jyväskylän Eeli Keränen. AK:n pojat hyppäsivät myös hyvin. Rasmus Koivisto sijoittui kuudenneksi ja Erkki Seppänen seitsemänneksi.
Vaikka talvi on ollut erittäin haastava, niin siitä huolimatta urheilijamme ovat kehittynyt ja jatkaneet hienoa taistelua mäen ja yhdistetyn kärkisijoituksista. Osaksi selitys sille on toki laadukkaissa, motivoituneissa urheilijoissa, sekä varmasti hyvässä yhteistyössä mitä teemme Etelä-Pohjanmaalla seurojen kanssa. Tätä samaa yhteistyötä pyrimme ylläpitämään ja vahvistamaan. Viikonlopun aikana Alahärmänkisa, Vörå If ja Seinäjoenhiihtoseura saavuttivat 6 mitalia ja 3 pistesijaa yhdistetyssä. Erikoismäessä mitaleita tuli 5 ja pistesijoja 3.
Tulokset