Täyden KYMPIN päivä!

Mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailukausi avattiin  Taivalkoskella 5.12.2017. Alahärmänkisan urheilijoista tulessa oli 6 urheilijaa. Tytöt 10 sarjassa Saimi Luoma, mäki K10. Pojat 12 sarjassa Erkki Seppänen ja Rasmus Koivisto, mäki K20. Tytöt 14 sarjassa Hertta Luoma ja Elli Seppänen, mäki K34. Tytöt 16 sarjassa Pinja Koivisto, mäki K49. Mitalisijoja tuli MAHTAVASTI YHTEENSÄ KYMMENEN!

Kilpailupäivän sykähdyttävimmän suorituksen teki P12 sarjassa Erkki, joka nousi ensimmäisen kierroksen toiselta sijalta voittoon, kilpailun hienoimmalla hypyllä (hypyt 17,5 ja 18,5 m). Loistavaa menestystä säesti hienosti Rasmus, sijoittuen kolmanneksi (17 ja 16,5m) Hopealle tuli järjestävän seuran Peter Räisänen. Kilpailussa tehtiin jälleen myös seura HISTORIAA, sillä tämä oli ensimmäinen kerta, kun pojat saavuttivat mitalisijan kansallisessa seura cupissa erikoismäessä. Yhdistetyssä Erkki varmisti päivän tuplan, toisen voiton päivän nopeimmalla hiihtoajalla. Rasmus sijoittui yhdistetyssä neljänneksi.

Tytöt 10 sarjassa Tuplan otti Saimi, joka oli päivän paras sekä mäessä (9 ja 9,5m), että yhdistetyssä. Mäessä toinen oli Hilla Hirvonen (LHS) ja kolmas Mette Korhonen (Siipo). Yhdistetyssä toiseksi tuli Hilla.

Tytöt 14 sarjassa Elli otti hopeaa (30 ja 30,5m) ja Hertta pronssia (29,5 ja 29,5m). Kilpailun voitti Vöyrin Alva Thors eli voittokin tule Etelä-Pohjanmaalle! Alva voitti myös yhdistetyn ja Elli sijoitui hienosti Hopealla. Hertta jätti flunssaisena hiihdon väliin.

Tytöt 16 sarjassa Pinja Koivisto sijoittui hienoilla, 43 m hypyillä kolmanneksi. Mäkikilpailun voiton otti Julia Tervahartiala  (LHS) ja hopealle tuli Vilma Meis (Siipo). Yhdistetyssä Pinja vei voiton ja hopella sijoittu Annamaija Oinas (Taku)

Eteläpohjanmaan urheilijoista Alvan lisäksi kilpailuissa Vöyrin, Elsa Thors oli toinen T12 yhdistetyssä ja mäessä Elsa oli viides. P16 sarjassa Ivar Thors yhdistetyssä neljäs. P16 mäessä Paavo Romppainen (SHS) oli neljäs. P14 mäessä Tomi Viljanen (SHS) oli kuudes.

Alahärmänkisan mäkijaosto toivottaa Sata vuotiaalle Suomelle HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!

 

Tulokset