Ulkoilma urheilua!

Nuoriso Cupin osakilpailut jatkuivat Kuopiossa. Loppiaisen ohjelmassa oli mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailut. Sää aiheutti  järjestäjille ja kilpailijoille omia haasteitaan. Lauantaina haasteita aiheutti vesi ja räntäsade, sekä sunnuntaina tuuli. K16 ja K64 mäkienkilpailut saatiin vietyä suunnitelmien mukaan. K28 mäessä mäkiosuus typistyi yhden kierroksen kilpailuksi, koska K28 mäen jääladun kanssa oli ongelmia. Tämä myös aiheutti sen, että ko. mäen sarjat kilpailivat vain erikoismäessä.  Koska yhdistettykin kuului ohjelmaan, niin päädyttiin ratkaisuun, että K28 mäen sarjat hiihtivät hiihdon yhteislähtönä ja sunnuntain mäkiosuus lasketaan yhdistettyyn mukaan, jolloin yhdistetyn mäkiosuuteen saadaan sääntöjen vaatimat kaksi kilpailukierrosta. Kaikesta huolimatta kilpailut saatiin järjestettyä ja viikonlopun kilpailussa saavutettiin yhteensä 13 mitalia Alahärmän Kisalle.

Tupla voittaja Hertta Luoma voitti tytöt 14 sarjan mäen (25,5 ja 25 m) ja yhdistetyn. Elli Seppänen säesti hienosti ottaen hopeaa sekä yhdistetyssä, että mäessä (26 ja 26,5m), vaikka kaatui harmittavasti ensimmäisen hypyn alastulossa. Lauantain yhdenkierroksen tiukassa mäkikilpailussa Elli (25 m) vei voiton vajaan pisteen erolla ennen Herttaa (24,5 m). Kilpailuissa kolmanneksi sijoittui LHS:n Nonna Laitinen.

Tytöt 10 sarjassa Saimi Luoma oli hienosti hopealla kaikissa kolmessa kilpailussa. Lauantain hypyt olis 13 metrisiä ja sunnuntaina 13,5 m. T10 sarjan kilpailuissa voiton vei JHS:n Josefina Kankaanpää. Lauantain mäessä ja yhdistetyssä pronssia otti LHS:n Jasmin Puomilahti. Sunnuntain mäessä pronssille tuli LHS:n Anni-Emilia Muranen.

Pojat 12 sarjassa lauantaina Erkki Seppänen saavutti pronssia 23,5 metrin hypyllä. Rasmus Koivisto sijoittui viidenneksi 23 metrin hypyllä. Kilpailussa voiton vei JHS:n Eeli Keränen 25,5 metrin hypyllä ja hopean otti Takun Eemeli Kurttila 24 metrin hypyllä. Sunnuntain mäkikilpailu oli erittäin jännitävät ja tasainen. Eeli oli kohtuullisen selkeä voittaja 28 metrin hypyillä. Erkki nousi ensimmäisen kierroksen neljänneltä sijalta hienon toisen hyppynsä ansiosta hopealle, hypyt 26 ja 26,5 metriä. Rasmus oli ensimmäisen kierroksen tyylikkään hypyn jälkeen (26m) toisella sijalla, mutta toisen kierroksen 25 metrin hypyllä joutui taipumaan neljänneksi. Eroa pronssia voittaneeseen Takun Peter Räisäseen oli vain 0,2 pistettä. Yhdistetyssä Erkki oli myös hopealla. Kilpailun voiton vei Eeli ja pronssille sijoittui Peter. Rasmus oli yhdistetyssä sijalla kuusi.

Tytöt 16 sarjassa mäki osuus käytiin K64 mäessä. Lauantain mäkikilpailussa Pinja Koivisto sijoittui neljänneksi (42,5 ja 48m).  Kilpailun voitti Julia Tervahartiala Lhs, toinen Vilma Meis Siipo ja pronssin Anna-Maija Oinas Taku. Yhdistetyn kilpailun Pinja jätti väliin, flunssan takia. Sunnuntain mäkikilpailu olikin hieman haasteellisempi, johtuen vaihtelevasta sivu vastaisesta tuulesta. Tästä johtuen kilpailussa käytiin vain yksi kierros. Kilpailun voiton vei Julia ja Hopean Vilma. Pinja sijoittui kilpailussa hyvin pronssille.

Nuoriso Cup jatkuu Lahdessa 20 -21.1.2018

Tulokset