Mäkikausi jatkui viikonloppuna Pohjois-Savossa.

Lauantaina kilpailtiin Kuopion Puijolla Lidl-cupin toinen osakilpailu kylmässä viimassa. 11-vuotiaiden poikien kilpailut käytiin K16 mäessä. AK:n mainetta ylläpitivät Onni Luoma ja Erkki Seppänen. Onni sijoittui 12,5m ja 12,0m hypyillä 18. Erkki puolestaan hyppäsi 10,5m ja 11,5m sijoittuen 19. Yhdistetyn hiihdon vaativalle 2km ladulle Erkki lähti ennakkoluulottomasti sijoittuen lopulta 11.

11-vuotiaiden tyttöjen K16 kilpailussa AK:ta edustivat Hertta Luoma ja Elli Seppänen. Hertta sijoittui neljänneksi 11,5m ja 12,0m kantaneilla hypyillä. Elli voitti mäkikisan hypäten molemmilla kierroksilla 14,5m hypyt. Yhdistetyn 2km hiihto-osuudella Elli onnistui säilyttämään johtoasemansa, ollen myös hiihdon nopein.

K28 mäessä käytiin 13-vuotiaiden tyttöjen mäkikilpailu. AK:n Emilia Sorvisto hyppäsi kilpailun toiseksi 21,5m ja 24,0m hypyillä. Voiton vei Lahden Hiihtoseuran Julia Tervahartiala. Yhdistetyn hiihtomatka oli 3km. Emilia otti vahvalla hiihdolla pian lähdön jälkeen 45 sekuntia edelleen lähteneen Tervahartialan kiinni ja jätti tämän välittömästi taakseen. Vaativalla ladulla käydyn yhdistetyn voitto meni siis selvästi Emilialle.

AP:n kisat Siilinjärvellä

Sunnuntaiaamuna Siilinjärven Kuilulla käydyissä kansallisissa AP:n kisoissa pakkanen kohosi -19 asteeseen. Pakkasen purevuutta lisäsi voimakas tuuli. Tästä johtuen yhdistetyn hiihto-osuudet päätettiin kilpailun johtajan toimesta perua. Mäkikisa kuitenkin suoritettiin normaalisti.

Poikien avoimessa K17 mäen kilpailussa AK:n Rasmus Koivisto ja Erkki Seppänen kävivät tiukan taistelun keskenään. Rasmus oli tällä kertaa 1,1 pistettä Erkkiä parempi, sijoittuen kilpailussa kolmanneksi 13,0m ja 12,5m kantaneilla hypyillä. Erkki puolestaan oli kilpailun neljäs 12,5m ja 12,5m hypyillä.

Tytöt 13-vuotta kilpailivat K21 mäessä. Mäen ehdoton ykkönen oli Emilia Sorvisto. Molempien kierrosten selvästi pisimmät ja tyylikkäimmät hypyt, jotka kantoivat 20,5m ja 21,0m, takasivat ylivoimaisen voiton liki 30 pisteen erolla Taivalkosken Annamaija Oinaaseen. Elli Seppänen oli kilpailun neljäs 17,0m ja 18,5m kantaneilla hypyillä.

Kilpailukausi jatkuu Lidl-cupin osakilpailuilla 17.1. Lahden Salpausselällä ja 18.1. Kouvolassa. Liito-orava cup puolestaan käynnistyy 24.1. Seinäjoelta ja jatkuu 25.1. Karoonmäessä.

Tulokset

MS