Etelä Pohjanmaa avasi kilpailukauden vahvasti! AK:n pojille historian ensimmäiset Lidl-Cup mitalit!

Alahärmänkisan urheilijat aloittivat talvikauden kuluneella viikolla Vuokatissa ja Taivalkoskella. Tytöt Elli, Hertta, Emilia ja Pinja avasivat lumikautensa kuluneella viikolla Vuokatissa Lidl-Cup leirille ja yläkouluviikolla.  Taivalkoskelle siirryttiin torstaina 10.12.2015.  Ennen kilpailuja ehdittiin hypätä 3 harjoitusta lumelta. Kilpailuihin Taivalkoskella, Alahärmän Kisasta osallistui 8 urheilijaa, viidessä eri sarjassa.   Hyvissä olosuhteissa käydyissä mäen ja yhdistetyn, Lidl-Cupin ensimmäisessä osakilpailussa Alahärmäläisten menestys oli loistavaa.

Pojat 11 sarjassa Erkki Seppänen ja Rasmus Koivisto tekivät seurahistoriaa, saavutuksena seuran ensimmäiset poikien Lidl-Cup mitalit yhdistetyssä. Erkki oli yhdistetyn kilpailussa toinen ja Rasmus kolmas. Tytöt 11 vuotiassa Saimi Luoma sijoittui sekä mäessä, että yhdistetyssä hopealla!

Tytöt 13 sarjassa Elli Seppänen otti tuplavoiton, voitettuaan sekä mäen että yhdistetyn. Yhdistetyn kilpailuissa menestystä täydensi Hertta Luoma, sijoittuen hyvän hiihdon ansiosta pronssille.

Tytöt 15 sarjassa menestys oli niin ikään loistavaa. Mäkihypyssä kilpailun paras oli Lahden Hiihtoseuran Julia Tervahartiala. Kisan tytöt Emilia Sorvisto ja Pinja Koivisto ottivat muut palkintosijat, Emilia hopeaa ja Pinja pronssia. Yhdistetyssä, tiukan kilpailun jälkeen tytöt ottivat kaksoisvoiton. Emilia oli 13 sekuntia Pinjaa vahvempi. Pojat 13 sarjassa Onni Luoma oli mäessä 11. ja yhdistetyssä 6.

Alahärmän kisan urheilijat saavuttivat kauden avauksessa yhteensä 11 mitalia! Etelä Pohjanmaa menestyi loistavasti myös poikien 15 ja 13 sarjoissa. Pojat 15 sarjassa Ylistaron Kilpaveikkojen Otto Niittykoski saavutti voiton sekä mäessä, että yhdistetyssä. Seinäjoen hiihtoseuran Paavo Romppainen vei voiton P 13 erikoismäessä ja SHS:n Tomi Viljanen oli pronssilla pojat 11 erikoismäessä.

AK

 

Tulokset

Alahärmäkisan mäkiurheilua tukemassa!