Hopeasompa kisoissa menestystä ja dramatiikkaa!

Kauden pääkilpailut Hopeasompa 2016 kilpailut käytiin viikonloppuna Kuopiossa ja Siilijärvellä 4 – 5.3 2016. Etelä-Pohjais urheilijoiden menestys mäkihypyssä ja yhdistetyssä oli loistavaa.  Viikonloppuna saavutettiin yhteensä 10 mitalisijaa. Alahärmän Kisan urheilijat nappasivat mitaleista valtaosan, 3 kultaa, 2 hopeaa ja 2 pronssia.  Viikonvaihteen kilpailuihin sisältyi myös dramatiikkaa.  Perjantain erikoismäen kilpailussa urheilijamme hylättiin varustekontrollissa.  Varustekontrolli on voimassa 15-vuotiaiden sarjasta ylöspäin. Kontrollissa havaittiin mäkisuksen siteen olevan 2 cm liian takana, joten hylkäys oli perusteltu, pulinat pois. Se on sitten toinen keskustelu onko näin pienessä lajissa varaa tällaiseen. Joukkueemme otti tämän asian opikseen. Ja ehkäpä tästä tuli hieman lisää ”kiukkua” yhdistetyn kilpailuun.

Erikoismäki

Perjantaina kilpailtiin erikoismäen kilpailut. Tytöt 15-sarjan voiton K42 mäessä vei varsin ylivoimaisesta Lahdenhiihtoseuran Julia Tervahartiala, hopeaa sai Taivalkosken kuohun Annamaija Oinas.  Alahärmän kisan Pinja Koivisto otti pronssin kahdella 33 metrin hypyllä.  Samassa mäessä Siilijärvellä kilpaili myös pojat 13- sarja, missä Seinäjoen hiihtoseuran Paavo Romppainen sijoittui seitsemänneksi.  Pojat 15 sarjan Puijon K65 mäessä Ylistaron Kilpa-veljien Otto Niittykoski sijoittui viidenneksi.

Tytöt 13 sarjan kilpailut käytiin Kuopissa K28 mäessä. Tiukan kilpailun voiton vei Taivalkosken Jenna Malinen, toiseksi tuli Lahden Selina Kähkönen.  Alahärmän kisan Hertta Luoma saavutti pronssin 19 ja 20 metrin hypyillä.

Pojat 11 sarja kilpaili myös samassa K28 mäessä. Sarjassa ylivoimaiseen voittoon tyylitteli Lahden Tuomas Kinnunen. Seinäjoen Tomi Viljanen sijoittui kilpailussa neljänneksi. Alahärmän kisan omat pojat, Rasmus Koivisto hyppäsi kaksi 20,5 metrin hyppyä sijoittuen 12.  Erkki Seppänen hyppäsi 18,5 ja 20 metriä, sijoittuen kilpailussa 15.

Tytöt 11 sarja oli Alahärmän kisan juhlaa, K16 mäessä. Kilpailu voiton vei 20 pisteen erolla Alahärmän kisan Elli Seppänen. Elli hyppäsi 15 ja 15,5 metriä, mikä on tyttöjen mäkiennätys ko. mäessä. Kilpailussa toiseksi sijoittui Jokilaakson Mäkiseuran Julia Äikiä ja pronssia otti Jyväskylän Hiihtoseuran Josefiina Kankaanpää. Ensimmäisessä Hopeasompa kisoissa kilpaillut Alva Thors Vöyriltä sijoittui neljänneksi.

Yhdistetty

Erikoismäen kilpailuissa joillekin urheilijoillemme jäi jotain ”hampaankoloon” ja ”vatsa” ei ollut vielä täynnä, joten yhdistetyn päivään lähdettiin hyvällä motivaatiolla.  Varusteet oli korjattu ja kiukkua oli kerätty sopivasti.

Kilpailut käynnistyivät Puijolla tytöt 11 sarjan yhdistetyn mäkiosuudella kello 8.  Alahärmän kisan Elli Seppänen oli jälleen vakuuttavassa iskussa, parantaen K16 mäen tyttöjen mäkiennätyksen ensimmäisellä hypyllä 16 metriin, Ellin toinen hyppykin kantoi 15,5 metriä, taaten Ellille hyvä lähtöasemat hiihto- osuudelle.  Vörå If: n Alva Thors oli mäen jälkeen kolmantena 1.21 Ellin perässä.  Hiihto-osuudella Elli oli myös nopein hiihtäjä saavuttaen viikonlopun toisen kultamitalinsa! Vöyrin Alva Thors nousi hyvällä hiihdolla toiseksi. Pronssia T 11 yhdistetyssä saavutti järjestävän Puijon Hiihtoseuran Hilla Happonen.

Tytöt 13 sarjan mäkiosuudella Alahärmän kisan Hertta Luoma hyppäsi myös viikonlopun parhaat hyppynsä 20 ja 21 metriä.  Hiihto-osuudelle Hertta starttasi toisena vain 6 sekuntia Lahden Selina Kähkösen perään.  Hertta lähti hiihto-osuudelle tavoittelemaan, ennakkoon hieman kovemman hiihtäjän Selina Kähkösen päänahkaa.  2,5 kilometrin kohdalla Hertta oli saavuttanut Selinan ,mutta loppusuoran taistelussa Hertta joutui taipumaan mahtavan taistelun jälkeen hopealla. Pronssille sarjassa tuli Taivalkosken Jenna Malinen.

Pojat 11 sarjan voiton yhdistetyssä vie myös erikoismäen voittanut Lahden Tuomas Kinnunen.  Hopealla sijoittui Kiteen Urheilijoiden Erno Tietäväinen. Pronssille nousi mäen neljänneltä sijalta Seinäjoen Hiihtoseuran Tomi Viljanen. Alahärmän kisan Rasmus Koivisto ja Erkki Seppänen paransivat omaa mäkisuoritustaan yhditetyn mäkiosuudella. Hiihto-osuudelle Rasmus lähti 11. ja Erkki 14. Hiihto-osuuden jännittävin hetki pojilla taisi olla ajanotto transpondereiden kiinnitys.  Hiihto-osuudelle siirtyminen oli kuten isoissakin kisoissa, sekös nosti jännitystä hiihto-osuudelle.  Erkki nosti sijoitustaan hiihdossa yhdellä pykälällä 13., ollen hiihto-osuuden viidenneksi nopein. Rasmus sijoittui yhdistetyn lopputuloksissa sijalle 14.

Tytöt 15 sarjan yhdistetystä tuli Alahärmän Kisan Emilia Sorviston ja Pinja Koiviston kaksin taistelu. Taivalkosken Annamaija Oinas sijoittui yhdistetyssä pronssille. Mäki osuudelta hiihtoon  kärjessä lähti Emilia mutta vain 14 sekuntia ennen Pinjaa.  Ladulla taistelu käytiin tasaisena aina loppusuoralle asti, missä Emilialla oli hieman enemmän voimia.  Pojat 15 sarjassa yhdistetyssä hopeaa otti Ylistaron Otto Niittykoski.

 

Kokonaisuudessa viikonloppu oli onnistunut. Oppiakin tuli,  mutta urheilijoistamme voimme olla enemmän kuin ylpeitä.

Mitalistit

Elli Seppänen Tytöt 11, kultaa mäki ja yhdistetty. Elli palkittiin myös Veteraanihyppäjien Killan stipendillä

Hertta Luoma Tytöt 13, hopeaa yhdistetyssä ja pronssia mäessä.

Emilia Sorvisto Tytöt 15, kultaa yhdistetyssä.

Pinja Koivisto Tytöt 15, hopeaa yhdistetyssä ja pronssia mäessä.

 

Tulokset

Yhteistyökumppanit